Brandweer druk met rokende containers Tweede Maasvlakte

Maasvlakte – De Rotterdamse brandweer is al een paar dagen in de weer met rokende containers op een schip dat bij de RWG Terminal op de Tweede Maasvlakte ligt. Volgens een woordvoerder van het Havenbedrijf Rotterdam woedt er geen brand. Ook vormt de rook geen gevaar, benadrukt hij.

De rokende containers staan op een van de grootste containerschepen ter wereld, de UASC Barzan. Het afgelopen weekeinde trokken verschillende verontruste mensen aan de bel bij RTV Rijnmond over een brand die al dagen zou woeden aan boord van het schip. Woordvoerders van de brandweer en van Havenbedrijf Rotterdam melden dat daar geen sprake van is. Er zou eerder brand zijn geweest in één van de compartimenten van het schip terwijl het op de oceaan voer: “Uiteraard hebben we eerst gecheckt of het veilig was om het schip de haven binnen te laten komen”, aldus een woordvoerder van het Havenbedrijf.

Vrijdag is volgens hem de lading die voor Rotterdam bestemd was, gelost bij de ECT-terminal. De brandweer heeft het compartiment met de vijf rokende containers onder water gezet, waarmee het probleem leek opgelost. “Vervolgens is de Barzan naar de nieuwe RWG-terminal verhaald om de containers van het schip te halen.”

Zondag zijn de containers aan de kade gezet en opnieuw gaan roken. De brandweer heeft ze daarom weer onder water gezet. Wat er in de vijf containers zit is onbekend. Een ervan zou batterijen bevatten.

Bron: Rijnmond.nl

 

No Comments