Duizenden Turken protesteren tegen PKK

Rotterdam –¬†Een paar duizend Turken hebben zondagmiddag in Rotterdam-Zuid een demonstratie gehouden. Ze protesteerden tegen de PKK, het oplaaiende geweld in Turkije en de ”verheerlijking van de PKK in Nederland”.

De demonstranten verzamelden zich op het Wilhelminaplein in Rotterdam. Vanaf daar trokken ze rond 15.00 via de Laan op Zuid en de Rosestraat naar het Handelsplein op de Kop van Zuid. Er waren geruchten over tegendemonstraties die elders in Rotterdam gehouden zouden worden, maar daar is nog niets van gebleken.

De tocht die officieel de ‘Tocht voor de vrede en tegen het geweld’ heet, is voor de demonstranten een manier om zich uit te spreken tegen de PKK. Op het Wilhelminaplein hangt een groot spandoek met de tekst: ”Nederland we stellen je teleur, PKK is en blijft terreur.”

In Turkije lopen de laatste tijd de spanningen op tussen Turken en Koerden. Sinds het sneuvelen van een bestand tussen de PKK en de Turkse regering is de strijd weer opgelaaid. Die heeft inmiddels aan tientallen mensen het leven gekost.

Bron: Rijnmond.nl

 

No Comments