Koeien gered uit sloot Ooievaarsdijk Zwartewaal

Zwartewaal – De brandweer is zondag druk bezig geweest met twee koeien die in de sloot waren beland aan de Ooievaarsdijk in Zwartewaal.

De brandweer van Brielle en Oudenhoorn werd rond tien over zes opgeroepen voor een dier in nood. Eenmaal aangekomen bleek dat de boer, na het binnenhalen van de beesten, twee koeien te kort kwam. Deze bleken in de sloot terecht gekomen te zijn. De brandweer heeft met touwen en slangen en een tractor van de boer de beesten uit de sloot weten te krijgen. De tweede koe wilde iets te snel terug naar de stal en zette het direct nadat zij weer op het droge stond op een lopen. Echter zat er nog een brandweerslang om de koe heen.

De koe is naar de stal begeleid alwaar de brandweer hun slang kon terugpakken. De koeien maken het naar omstandigheden goed.

Kort voor de melding van de koeien in de sloot had de brandweer haar handen ook al vol aan een andere melding van een dier in nood aan de andere kant van Zwartewaal. Hier was een paard te water geraakt. Voor meer informatie en foto’s van deze reddingsoperatie kunt u hier terecht.

DSC02565 DSC02567 DSC02571 DSC02579 DSC02591 DSC02596

No Comments