Meerdere gewonden bij ongeval met stadsbus Vaanweg Rotterdam

Rotterdam – De hulpdiensten zijn dinsdagochtend massaal uitgerukt naar de Vaanweg in Rotterdam Zuid voor een ongeluk met een stadsbus.

Toen de hulpdiensten arriveerden bleek er een stadsbus tegen een kantoorgebouw te zijn gereden. De brandweer was onderweg naar de sportvelden toen zij de bus zagen staan en waren dan ook snel ter plaatse. De bestuurster van de bus zat bekneld en is door de brandweer bevrijd. Zij is met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis voor verdere behandeling. Het ambulancepersoneel heeft in samenwerking met het mobiel medisch team de passagiers nagekeken en behandeld. In totaal raakte twaalf mensen gewond bij de aanrijding. Direct na de eerste melding werd er opgeschaald naar het sein middelhulpverlening. Voor de coördinatie werd er opgeschaald naar het scenario GRIP 1.

Van de twaalf mensen die gewond raakten zijn er uiteindelijk acht naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurster raakte door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en kwam tegen een kantoorgebouw tot stilstand. Ook enkele verkeerspalen moesten het ontgelden. Het kantoorpand is door de eigen BHV ontruimd. De politie meldde dat de chauffeuse had aangegeven niet lekker te zijn. Kort hierop volgde het ongeluk.

Het Verkeers Ongevallen Analyseteam van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De Vaanweg was hierdoor tijdelijk gestremd.

No Comments