Rotterdam Centraal ontruimd na verdachte man in Thalys

Rotterdam – Station Rotterdam Centraal is vrijdagochtend deels ontruimd nadat een man zich had opgesloten in het toilet van de Thalys.

De Thalys was onderweg van Amsterdam naar Parijs. Bij Rotterdam Centraal werd de trein stilgezet en geƫvacueerd. Tevens werden de sporen 1 t/m 8 ontruimd. De politie omsingelde de trein en wachtte op de korpsonderhandelaar. Ook het arrestatieteam werd naar het station gevraagd. Deze zijn samen met de onderhandelaar de trein ingegaan en hebben geprobeerd de man uit het toilet te praten. Rond tien uur kon de man overmeesterd worden door het arrestatieteam en is de man afgevoerd. De explosieven opruimings dienst (EOD) doet nog onderzoek in de trein.

Thalys meldde dat alle passagiers geƫvacueerd waren en in veiligheid waren gebracht. Tevens meldde Thalys dat mensen die hun reis willen uitstellen of annuleren dit zonder onkosten kunnen doen.

De politie nam de situatie erg serieus. Vorige maand werd een man in de Thalys overmeesterd bij het Franse Arras toen hij bezig was met voorbereiden van een aanslag.

Ondertussen is ook station Antwerpen Centraal ontruimd na het aantreffen van een verdacht pakketje. Deze werd gevonden in de trein van Brussel naar Amsterdam.

No Comments